Оборище

Чували сте за Оборище, зная. И сте ходили там навярно.
До мястото се стига по тясна пътечка през гората, върви се пеша. Отляво са възвишения, отдясно – урва. И рекичка има. Планина. Гора.
Самата местност Оборище е недалеко от град Панагюрище.
Там от 10 до 17 април 1876 година се е провело заседание, на което са присъствали 65 представители от 58 революционни комитета. По това време е учредено и първото Българско Велико народно събрание. Заседанието завършва с решение да се обяви въстание за освобождение на България от турско робство. Самото въстание тръгва от Копривщица на 20ти април 1876г.
––––––
Никой не знае колко точно са избитите българи по време на зверското потушаване на Априлското въстание.
Бройката варира между 15 000 и 75 000 според различни източници. По-голямата част от избитите хора са мирно население, деца и жени.
–––––
Въпреки че не се променя фактическото положение на България в границите на Европа, жестокостите от страна на турската империя около потушаването на Априлското въстание предизвикват широк отзвук в Европа, който впоследствие води до Руско-Турската война  и освобождаването на България от петвековно турско робство.
–––––
В днешният парламент / Народно събрание / на България за народа работят 240 депутати.
Благодарение на усилията и/или мълчаливото съгласие на тези депутати в последните години страната е тотално разграбена и разпродадена.
Националните ресурси отдавна вече са собственост или дадени на концесия на чуждестранни компании. Националната гордост, култура и език на българина са смазвани десетилетия наред системно и последователно, историята на България се подменя методично с цел унищожение на духа български.

Но за нещастие на сегашната управляваща шайка бандити народът български се пробужда. Духът му се възражда и става все по-силен.
В страната а и навсякъде, където живеят българи в чужбина хората пазят езика и културата на България.
И това се случва без никаква подкрепа от страна на българското правителство.
В повечето от дипломатическите мисии или консулства на България по света работят протежета на управляващите, които са нагли, некомпетентни и безполезни.
Народът ни оцелява и няма да се затрие, независимо от целенасочената политика на управляващите да бъде прогонен извън страната, а на мястото на напусналите българи да се заселят цигани, които да станат новите граждани на България.
–––-
За съжаление на гореспоменатите бандити Българина няма да изчезне. България вече преживява ново Възраждане – със или без каквото и да е формално правителство. Във век на глобализация и информационен и технологичен бум хората повече не могат да бъдат лъгани, мачкани и въвеждани в заблуди.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.